Κουλουράκια κανέλας με χυμό πορτοκάλι
Υλικά
2 1/4 ποτήρια λάδι
500 γρ. ζάχαρη
1 1/4 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 ½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 κουτ. του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κιλά αλεύρι μαλακό
½ κουτ. του γλυκού αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη.
Αναμιγνύουμε συνεχώς ώσπου η ζύμη να γίνει λεία.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Υλικά
2 1/4 ποτήρια λάδι
500 γρ. ζάχαρη
1 1/4 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 ½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 κουτ. του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κιλά αλεύρι μαλακό
½ κουτ. του γλυκού αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη.
Αναμιγνύουμε συνεχώς ώσπου η ζύμη να γίνει λεία.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.