Υλικά:
1/2 κιλό κουκιά
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
400 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ
1 ματσάκι μάραθο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα κουκιά να φουσκώσουν. Την επομένη τα στραγγίζουμε.
2. Αφαιρούμε το μάτι (μαύρο σημάδι) με μαχαίρι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά, περίπου για 25΄.
3. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μάραθο για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα βρασμένα κουκιά και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στο φαγητό 1 φλιτζάνι νερό.
4. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25΄-30΄ μέχρι να χυλώσουν.