Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 μερίδες
1 κουτί μπύρα χωρίς πολύ αλκοόλ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι - πιπέρι - πικάντικο μιξ για κοτόπουλο
2 φλυτζάνια τσαγιού ρύζι
5 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 φλυτζάνι τσαγιού διάφορα λαχανικά ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε σιγανή φωτιά να τηγανιστούν και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινήσουν καλά. Κατόπιν ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τη μπύρα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη το τηγάνι, να σιγοβράσουν. Σβήνουμε πριν εξατμιστεί όλη η μπύρα για να γίνει ζουμερό.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, μισό κουτάλι του γλυκού αλάτι, τα λαχανικά και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει για άλλο ένα τέταρτο μέχρι να αρχίσει να σώνεται το νερό. Προσθέτουμε το βούτυρο, σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε μέχρι να κρυώσει.