Υλικά
-1 κοτόπουλο κομμένο
-1 κιλό μπάμιες
-1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
-αγουρίδα ή λεμόνι
-αλάτι
-πιπέρι
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις βάζουμε σ? ένα μπολ μαζί με την αγουρίδα(ζωμός από άγουρο σταφύλι) για τουλάχιστον 2 ώρες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κοτόπουλο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι,πιπέρι και λίγο νερό και το αφήνουμε να σιγοψηθεί εως ότου μαλακώσει. Κατόπιν βγάζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και ρίχνουμε τις μπάμιες μαζί με το ζωμό που έχουν βγάλει(προσοχή όμως εαν έχετε βάλει πολύ αγουρίδα,να μην σας βγεί πολύ ξινό).Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοψηθεί χωρίς να ανακατεύουμε σταδιακά γιατί θα λιώσουν οι μπάμιες.Μπορούμε όμως να κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά.Όταν δούμε ότι έχουν ψηθεί,δοκιμάζοντας τις φυσικά,προσθέτουμε και το κοτόπουλο και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
-1 κοτόπουλο κομμένο
-1 κιλό μπάμιες
-1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
-αγουρίδα ή λεμόνι
-αλάτι
-πιπέρι
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις βάζουμε σ? ένα μπολ μαζί με την αγουρίδα(ζωμός από άγουρο σταφύλι) για τουλάχιστον 2 ώρες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κοτόπουλο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι,πιπέρι και λίγο νερό και το αφήνουμε να σιγοψηθεί εως ότου μαλακώσει. Κατόπιν βγάζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και ρίχνουμε τις μπάμιες μαζί με το ζωμό που έχουν βγάλει(προσοχή όμως εαν έχετε βάλει πολύ αγουρίδα,να μην σας βγεί πολύ ξινό).Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοψηθεί χωρίς να ανακατεύουμε σταδιακά γιατί θα λιώσουν οι μπάμιες.Μπορούμε όμως να κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά.Όταν δούμε ότι έχουν ψηθεί,δοκιμάζοντας τις φυσικά,προσθέτουμε και το κοτόπουλο και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά.