Κοτόπουλο με λαχανικά στη γάστρα
Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου
500γρ. μικρά στρογγυλά μανιτάρια
300γρ. πράσινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
500γρ. φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα
200γρ. κασέρι σε κύβους
200γρ. κασέρι σε φέτες
300ml ζεστό νερό
3/4 του φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τα μπούτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
Στη συνέχεια βάζουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τα καρότα, τη ντομάτα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μείνουν με λίγο ζωμό.
Κατόπιν αδειάζουμε το φαγητό στη γάστρα (κατά προτίμηση πήλινη).
Τοποθετούμε πάνω από τα μπούτια τους κύβους του κασεριού και πάνω από αυτούς τις φέτες του κασεριού.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει το κασέρι.
Σερβίρουμε με ρύζι, κουσκούς ή πατάτες φούρνου ψιλοκομμένες.
Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου
500γρ. μικρά στρογγυλά μανιτάρια
300γρ. πράσινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
500γρ. φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα
200γρ. κασέρι σε κύβους
200γρ. κασέρι σε φέτες
300ml ζεστό νερό
3/4 του φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τα μπούτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
Στη συνέχεια βάζουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τα καρότα, τη ντομάτα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μείνουν με λίγο ζωμό.
Κατόπιν αδειάζουμε το φαγητό στη γάστρα (κατά προτίμηση πήλινη).
Τοποθετούμε πάνω από τα μπούτια τους κύβους του κασεριού και πάνω από αυτούς τις φέτες του κασεριού.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει το κασέρι.
Σερβίρουμε με ρύζι, κουσκούς ή πατάτες φούρνου ψιλοκομμένες.