Υλικά
# 6 μπούτια κοτόπουλου
# 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
# 3 σκελίδες σκόρδο
# 1/4 κουταλάκι μπαχάρι
# 1 κουταλιά λεμόνι
# 2 κούπες χυμό ντομάτας
# 1 κούπα ζωμό κρέατος + 1/2 κούπα νερό
# 1/4 κούπα κόλιανδρο ή δυόσμο
# 1 κούπα μαϊντανό
# 1 κούπα κουσκούς + 1 κούπα ζωμό κρέατος
# 1/4 κουταλάκι σαφράν
# 2 κουταλιές λάδι
# 3/4 κούπας αρακά
# 1/3 κούπας αμύγδαλα
# 1/2 κούπα κόκκινη πιπεριά
# αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Σωτάρουμε σε λίγο λάδι τα μπούτια του κοτόπουλου και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν. Βάζουμε το μπαχάρι και το αλατοπίπερο, το λεμόνι και τη ντομάτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζωμό και τα μπούτια του κοτόπουλου, το δυόσμο και το μαϊντανό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Σωτάρουμε στο λάδι, τα αμύγδαλα, την πιπεριά και τον αρακά. Βάζουμε το κουσκούς στο ζωμό και το αφήνουμε να φουσκώσει, για 5'. Μέσα στο κουσκούς, ανακατεύουμε το μίγμα με τον αρακά. Σ' ένα πυρέξ, βάζουμε το κουσκούς και τα μπούτια του κοτόπουλου. Προσθέτουμε το σαφράν και ανακατεύουμε.
# 6 μπούτια κοτόπουλου
# 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
# 3 σκελίδες σκόρδο
# 1/4 κουταλάκι μπαχάρι
# 1 κουταλιά λεμόνι
# 2 κούπες χυμό ντομάτας
# 1 κούπα ζωμό κρέατος + 1/2 κούπα νερό
# 1/4 κούπα κόλιανδρο ή δυόσμο
# 1 κούπα μαϊντανό
# 1 κούπα κουσκούς + 1 κούπα ζωμό κρέατος
# 1/4 κουταλάκι σαφράν
# 2 κουταλιές λάδι
# 3/4 κούπας αρακά
# 1/3 κούπας αμύγδαλα
# 1/2 κούπα κόκκινη πιπεριά
# αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Σωτάρουμε σε λίγο λάδι τα μπούτια του κοτόπουλου και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν. Βάζουμε το μπαχάρι και το αλατοπίπερο, το λεμόνι και τη ντομάτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζωμό και τα μπούτια του κοτόπουλου, το δυόσμο και το μαϊντανό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Σωτάρουμε στο λάδι, τα αμύγδαλα, την πιπεριά και τον αρακά. Βάζουμε το κουσκούς στο ζωμό και το αφήνουμε να φουσκώσει, για 5'. Μέσα στο κουσκούς, ανακατεύουμε το μίγμα με τον αρακά. Σ' ένα πυρέξ, βάζουμε το κουσκούς και τα μπούτια του κοτόπουλου. Προσθέτουμε το σαφράν και ανακατεύουμε.