Ροή

Κοτόπουλο με κιμά, αρακά και σάλτσα γιαουρτιού

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Κοτόπουλο με κιμά, αρακά και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

ένα κοτόπουλο
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 κουταλιές σούπας φρέσκο λευκό βούτυρο
2 ξερά κρεμμύδια
μισό κιλό αρακά
μπαχάρι
1 ποτήρι ρύζι σπυρωτό
2 ποτήρια ζωμό κοτόπουλο
200 γρ κεφαλοτύρι
50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο με λίγο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, βράζουμε και ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο.
Βράζουμε το ρύζι με το ζωμό του κοτόπουλου.
Σοτάρουμε τον κιμά με το βούτυρο για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά ακόμα.
Μετά ρίχνουμε μέσα τον αρακά, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, τον αφήνουμε να ψηθεί και μετά τον ανακατεύουμε με το βρασμένο ρύζι.
Βάζουμε το μείγμα αυτό σε φόρμα με τρύπα στη μέση.
Καβουρδίζουμε με λίγο βούτυρο το κουκουνάρι.

Σάλτσα γιαουρτιού

750 γρ αγελαδινό γιαούρτι
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και η σάλτσα είναι έτοιμη.

Βγάζουμε το ρύζι από τη φόρμα πάνω σε μια πιατέλα.
Στο κέντρο του ρυζιού βάζουμε το κοτόπουλο και από πάνω τη σάλτσα γιαουρτιού.
Πάνω από το γιαούρτι ρίχνουμε τριμμένο κεφαλοτύρι, και από πάνω το καβουρδισμένο κουκουνάρι.
 
Top Bottom