Ροή

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
55
Location
Rhodos,Larissa
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

4 στήθη κοτόπουλου (900 γραμμ. περίπου)
1/4 κούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
200 γραμμ. ανθότυρο
1 κουταλάκι ρίγανη
120 γραμμ. λιαστές ντομάτες από βάζο, στραγγισμένες, σε κομματάκια

Για τη σαλάτα
1 δεμάτι ρόκα
100 γραμμ. σπανάκι τρυφερό
6 ντοματίνια, χωρισμένα στη μέση
1 κουταλιά σουσάμι, ψημένο
1 κουταλάκι κουκουνάρι
2 κουταλιές ξίδι balsamico
3 κουταλιές λάδι από τις λιαστές ντομάτες
1 κουταλάκι μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετήστε τα στήθη του κοτόπουλου στον πάγκο εργασίας και μ' ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίξτε τα προσεκτικά στη μέση. Αλατοπιπερώστε τα και ετοιμάστε τη γέμιση. Σ' ένα μπολ βάλτε το ανθότυρο και τη ρίγανη και πατήστε τα με ένα πιρούνι, να ενωθούν καλά. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και ανακατέψτε τες μέσα στο μίγμα του τυριού. Μοιράστε το μίγμα στα φιλέτα του κοτόπουλου, τυλίξτε τα σε ρολά και στερεώστε τα με ξύλινες φουρκέτες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βαρύ πάτο ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε τα ρολά, ώσπου να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Μεταφέρετέ τα σε ταψάκι και ψήστε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν. Βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα να σταθούν για 5 λεπτά και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε κάθε ρολό σε τρεις φέτες. Ετοιμάστε τη σαλάτα. Καθαρίστε, πλύντε και στραγγίστε με προσοχή το σπανάκι και τη ρόκα, χωρίς να τα μαράνετε. Κόψτε τα λαχανικά με ψαλίδι, σε μεγάλα κομμάτια. Αραδιάστε τα σε πιατέλα, ρίξτε τα ντοματίνια εδώ κι εκεί και πασπαλίστε με το σουσάμι και τα κουκουνάρια. Σ' ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο βάλτε το λάδι, το balsamico, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και κουνήστε το καλά να ενωθούν μεταξύ τους. Βάλτε τη σαλάτα στο κέντρο μιας πιατέλας, περιχύστε τη με το ντρέσινγκ που φτιάξατε και τοποθετήστε τριγύρω τις φέτες του κοτόπουλου
 
Top Bottom