Ροή

Κορμος Κατσαρολας με Σαντιγυ

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
DSC05358.JPG


Υλικά
Μία φυτική πράσινη σαντιγύ
Ένα κουτί γάλα μεγάλο εβαπορέ
6 κουταλιές της σούπας νησεστέ
1 1/2 σοκολάτα κουβερτούρα
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 πακέτο βούτυρο
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα εβαπορέ και την αντίστοιχη ποσότητα σε νερό. Διαλύουμε τις 6 κουταλιές νησεστέ με λίγο νεράκι και μόλις ζεσταθεί το γάλα με το νερό, ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο νησεστέ, μέχρι να γίνει κρέμα. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και μόλις λιώσουν - ενωθούν όλα τα υλικά ανακατεύουμε με τα θρυματισμένα μπισκότα και κατόπιν με την υπόλοιπη κρέμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, στρώνουμε σε ένα ταψάκι και κατόπιν χτυπάμε την κρέμα μας να γίνει σαντιγύ την οποία απλώνουμε πάνω από το μείγμα. Πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα ή κομματάκια σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο, όχι στην κατάψυξη, για 2 με 3 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά.
 
Top Bottom