Συστατικά:
6 κουταλιές σούπας νερό
3 σταγόνες λεμόνι
180 γρμ ζάχαρη
Εκτέλεση:
Είναι σα μικρά τζαμάκια σκληρής καραμέλας που πάει πολύ σε γλυκά με κρέμα ή σαντιγύ από πάνω π.χ. γιαουρτίνι, ραβανί, (συνήθως αυτά δε γίνονται με σαντιγύ αλλά μπορούμε να την προσθέσουμε εμείς), εκμέκ, παγωτό.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ξανθίνει η καραμέλα και όχι να πήξει. Όταν αρχίζει να βράζει δεν ανακατεύουμε ξανά και προσέχουμε να τη βγάλουμε από τη φωτιά όταν ξανθίνει να μη μας γίνει σκούρα (γίνεται γρήγορα).
Σε ένα μεγάλο ταψί ή στον πάγκο απλώνουμε λαδόκολλα ελαφρά λαδωμένη, ρίχνουμε επάνω την καραμέλα και την απλώνουμε αμέσως να γίνει λεπτή σα τζάμι. Όταν κρυώσει καλά τη "σπάμε" με κάτι βαρύ να γίνει κομματάκια.
6 κουταλιές σούπας νερό
3 σταγόνες λεμόνι
180 γρμ ζάχαρη
Εκτέλεση:
Είναι σα μικρά τζαμάκια σκληρής καραμέλας που πάει πολύ σε γλυκά με κρέμα ή σαντιγύ από πάνω π.χ. γιαουρτίνι, ραβανί, (συνήθως αυτά δε γίνονται με σαντιγύ αλλά μπορούμε να την προσθέσουμε εμείς), εκμέκ, παγωτό.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ξανθίνει η καραμέλα και όχι να πήξει. Όταν αρχίζει να βράζει δεν ανακατεύουμε ξανά και προσέχουμε να τη βγάλουμε από τη φωτιά όταν ξανθίνει να μη μας γίνει σκούρα (γίνεται γρήγορα).
Σε ένα μεγάλο ταψί ή στον πάγκο απλώνουμε λαδόκολλα ελαφρά λαδωμένη, ρίχνουμε επάνω την καραμέλα και την απλώνουμε αμέσως να γίνει λεπτή σα τζάμι. Όταν κρυώσει καλά τη "σπάμε" με κάτι βαρύ να γίνει κομματάκια.