Υλικά
# 1 κιλό κολοκύθια
# 2 σκελίδες σκόρδο
# 2-3 κρεμμύδια μέτρια
# 250 γρ. κιμά
# 1 αυγό
# 1 κούπα παρμεζάν τριμμένη
# 1/4 κούπας μαϊντανό
# 1 κούπα έτοιμη σφιχτή μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τα κολοκύθια από το εσωτερικό τους, κάνοντάς τα σαν βαρκούλες. Για να το πετύχουμε αυτό, παίρνουμε το κολοκύθι και χαράζουμε με ένα μαχαίρι το κομμάτι που θα βγάλουμε. Κάνουμε στη μέση χαρακιές και με ένα κουτάλι, βγάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε τα κολοκύθια μέσα σ' ένα ταψί, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για 2 ώρες. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον κιμά. Βάζουμε σ' ένα μπολ ένα στραγγιστήρι και στραγγίζουμε τον κιμά που έχουμε σωτάρει. Κρατάμε σ' ένα μπολ το ζουμί που βγαίνει. Για να φτιάξουμε τη γέμιση, βάζουμε τον κιμά σε άλλο μπολ και τον ανακατεύουμε με το μαϊντανό, το αυγό και μισή κούπα από την παρμεζάνα. Παίρνουμε λίγο από το ζουμί του κιμά και βάζουμε μέσα σε κάθε κολοκύθι. Προσθέτουμε μέρος από τη γέμιση και από πάνω μια λωρίδα από τη μπεσαμέλ που έχουμε ετοιμάσει. Πασπαλίζουμε και με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό στο ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, για αρκετή ώρα, ώσπου το φαγητό να ροδίσει.
# 1 κιλό κολοκύθια
# 2 σκελίδες σκόρδο
# 2-3 κρεμμύδια μέτρια
# 250 γρ. κιμά
# 1 αυγό
# 1 κούπα παρμεζάν τριμμένη
# 1/4 κούπας μαϊντανό
# 1 κούπα έτοιμη σφιχτή μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τα κολοκύθια από το εσωτερικό τους, κάνοντάς τα σαν βαρκούλες. Για να το πετύχουμε αυτό, παίρνουμε το κολοκύθι και χαράζουμε με ένα μαχαίρι το κομμάτι που θα βγάλουμε. Κάνουμε στη μέση χαρακιές και με ένα κουτάλι, βγάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε τα κολοκύθια μέσα σ' ένα ταψί, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για 2 ώρες. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον κιμά. Βάζουμε σ' ένα μπολ ένα στραγγιστήρι και στραγγίζουμε τον κιμά που έχουμε σωτάρει. Κρατάμε σ' ένα μπολ το ζουμί που βγαίνει. Για να φτιάξουμε τη γέμιση, βάζουμε τον κιμά σε άλλο μπολ και τον ανακατεύουμε με το μαϊντανό, το αυγό και μισή κούπα από την παρμεζάνα. Παίρνουμε λίγο από το ζουμί του κιμά και βάζουμε μέσα σε κάθε κολοκύθι. Προσθέτουμε μέρος από τη γέμιση και από πάνω μια λωρίδα από τη μπεσαμέλ που έχουμε ετοιμάσει. Πασπαλίζουμε και με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό στο ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, για αρκετή ώρα, ώσπου το φαγητό να ροδίσει.