Υλικά
10 μεγάλα κολοκύθια
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 φλυτζάνια λάδι
2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
8 κουταλιές της σούπας ρύζι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα κολοκύθια και τους αφαιρείτε τις άκρες
Με ένα μαχαίρι και με ένα κουταλάκι κόβετε και αφαιρείτε προσετικά την ψίχα αφήνοντας το κολοκύθι κενό στην μέση σαν σωλήνα
Φυλάτε την ψίχα σε ένα πιάτο
Βάζετε το 1 φλιτζάνι λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί
Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν
Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πιρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους
Σβήνετε με κρασί
Προσθέτετε το τοματάκι,το σκόρδο,τον μαϊντανό και τον δυόσμο
Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά
Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε
Παίρνετε τη γέμιση με ένα κουτάλι και γεμίζετε τα κολοκύθια
Βράζετε σε ένα μπρίκι νερό και διαλύετε εκεί τον πελτέ
Περιχύνετε τα κολοκύθια με τον διαλυμένο πελτέ και με το υπόλοιπο λάδι
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά
Βγάζετε το αλουμινόχαρτο
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για άλλα 30 λεπτά
10 μεγάλα κολοκύθια
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 φλυτζάνια λάδι
2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
8 κουταλιές της σούπας ρύζι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα κολοκύθια και τους αφαιρείτε τις άκρες
Με ένα μαχαίρι και με ένα κουταλάκι κόβετε και αφαιρείτε προσετικά την ψίχα αφήνοντας το κολοκύθι κενό στην μέση σαν σωλήνα
Φυλάτε την ψίχα σε ένα πιάτο
Βάζετε το 1 φλιτζάνι λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί
Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν
Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πιρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους
Σβήνετε με κρασί
Προσθέτετε το τοματάκι,το σκόρδο,τον μαϊντανό και τον δυόσμο
Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά
Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε
Παίρνετε τη γέμιση με ένα κουτάλι και γεμίζετε τα κολοκύθια
Βράζετε σε ένα μπρίκι νερό και διαλύετε εκεί τον πελτέ
Περιχύνετε τα κολοκύθια με τον διαλυμένο πελτέ και με το υπόλοιπο λάδι
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά
Βγάζετε το αλουμινόχαρτο
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για άλλα 30 λεπτά