Συνταγη Ροδου
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό Κρέας μοσχαρίσιο ( κότσι)
4 Κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
1 ξερό Κρεμμύδι
1 σκελ. Σκόρδο
2-3 Ντομάτες
½ ματσάκι Μαϊντανό
1/2 ποτ. Λευκό Κρασί
300γρ. Φέτα Τυρί
1 ποτ. Ελαιόλαδο
2 ποτήρια Νερό
Λάδι για τηγάνισμα
Ρίγανη
Αλάτι & Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προετοιμάζουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε.Τεμαχίζουμε το κρέας.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαιντανό.Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις τρίβουμε στο τρίφτη.Τρίβουμε τη φέτα.
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το φαγητό. Τσιγαρίζουμε κρεμμύδι, σκόρδο, μαιντανό.Ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος να τσιγαριστούν και αυτά.Αφού ασπρίσει το κρέας, σβήνουμε με λευκό κρασί.Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη τριμμένη ντομάτα.Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι και ρίγανη.Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μία ώρα και ένα τέταρτο.
Εν τω μεταξύ κόβουμε σε φέτες τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζουμε. Τα τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί από κάτω και τα αφήνουμε να στραγγίξει το λάδι τους.
Όταν βράσει το κρέας το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ με το ζουμί από τη κατσαρόλα.Από πάνω φτιάχνουμε μία στρώση με τα κολοκυθάκια, πασπαλίζουμε με τη τριμμένη φέτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό Κρέας μοσχαρίσιο ( κότσι)
4 Κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
1 ξερό Κρεμμύδι
1 σκελ. Σκόρδο
2-3 Ντομάτες
½ ματσάκι Μαϊντανό
1/2 ποτ. Λευκό Κρασί
300γρ. Φέτα Τυρί
1 ποτ. Ελαιόλαδο
2 ποτήρια Νερό
Λάδι για τηγάνισμα
Ρίγανη
Αλάτι & Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προετοιμάζουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε.Τεμαχίζουμε το κρέας.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαιντανό.Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις τρίβουμε στο τρίφτη.Τρίβουμε τη φέτα.
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το φαγητό. Τσιγαρίζουμε κρεμμύδι, σκόρδο, μαιντανό.Ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος να τσιγαριστούν και αυτά.Αφού ασπρίσει το κρέας, σβήνουμε με λευκό κρασί.Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη τριμμένη ντομάτα.Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι και ρίγανη.Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μία ώρα και ένα τέταρτο.
Εν τω μεταξύ κόβουμε σε φέτες τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζουμε. Τα τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί από κάτω και τα αφήνουμε να στραγγίξει το λάδι τους.
Όταν βράσει το κρέας το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ με το ζουμί από τη κατσαρόλα.Από πάνω φτιάχνουμε μία στρώση με τα κολοκυθάκια, πασπαλίζουμε με τη τριμμένη φέτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.