Υλικά
4 κόκκινα μεγάλα μήλα
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 ρίζα τζίντζερ
1 -2 στικς κανέλλας 1 κουτ. γλυκού κανέλλα
100 γρ. αμύγδαλα σε νιφάδες
προαιρετικά 2 κουβερτούρες
Εκτέλεση
Σε ένα καθαρό μπολ πιάνουμε ένα ? ένα τα μήλα και τα καθαρίζουμε ολόκληρα.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού ,κόκκινο κρασί και κανέλα.
Έπειτα ρίχνουμε τα ξύλα κανέλας στον κρασόχυμό μας και ξύνουμε τη ρίζα τζίντζερ πάνω στα μήλα μας.
Φουρνίζουμε το ταψί και αφήνουμε τα μήλα να ψηθούν για 45' περίπου.
Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο λιώνουμε κουβερτούρα σε μπέν μαρί, και περιχύνουμε τα μήλα, για το τέλος τα πασπαλίζουμε με νυφάδες αμύγδαλου.
Και είναι έτοιμα για σερβίρισμα!