Κλέφτικο στο φούρνο
Υλικά
μισό αρνάκι ή κατσικάκι
αλάτι ? πιπέρι
150γρ. βούτυρο
2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
250γρ. παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι) τριμμένη ή κομμένη σε κύβους
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε, το αλείφουμε με το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο.
Σε μία πήλινη γάστρα βάζουμε πρώτα μία στρώση κρέας, μετά τυρί, μετά πάλι κρέας και το σκεπάζουμε με το καπάκι.
Τοποθετούμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε για δυόμιση ώρες στους 180 βαθμούς.
Υλικά
μισό αρνάκι ή κατσικάκι
αλάτι ? πιπέρι
150γρ. βούτυρο
2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
250γρ. παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι) τριμμένη ή κομμένη σε κύβους
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε, το αλείφουμε με το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο.
Σε μία πήλινη γάστρα βάζουμε πρώτα μία στρώση κρέας, μετά τυρί, μετά πάλι κρέας και το σκεπάζουμε με το καπάκι.
Τοποθετούμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε για δυόμιση ώρες στους 180 βαθμούς.