ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. καφέ Βούτυρο
1 φλ. καφέ Ζάχαρη
3,5 φλ. καφέ Αλεύρι
4 Αυγά
1 φλ. καφέ τριμμένη Σοκολάτα
2 κ. κ. (κοφτές) baking powder
2 πρέζες βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, την τριμμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ανακατεύουμε το baking powder με το αλεύρι και την βανίλια και τα προσθέτουμε και αυτά.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε στο σκεύος μας ένα σχερικά ομοιεγενές μείγμα.
Χτυπάμε χωριστα τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά με το μείγμα μας με ξύλινη κουτάλα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά σε φούρνο στους 175 βαθμούς.
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. καφέ Βούτυρο
1 φλ. καφέ Ζάχαρη
3,5 φλ. καφέ Αλεύρι
4 Αυγά
1 φλ. καφέ τριμμένη Σοκολάτα
2 κ. κ. (κοφτές) baking powder
2 πρέζες βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, την τριμμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ανακατεύουμε το baking powder με το αλεύρι και την βανίλια και τα προσθέτουμε και αυτά.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε στο σκεύος μας ένα σχερικά ομοιεγενές μείγμα.
Χτυπάμε χωριστα τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά με το μείγμα μας με ξύλινη κουτάλα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά σε φούρνο στους 175 βαθμούς.