Ροή

Κέικ σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
55
Location
Rhodos,Larissa
οκ.jpg



Υλικά

για φόρμα 25 εκ.
λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη, για το άλειμμα της φόρμας
250 γρ. σοκολάτα, 70% κακάο, σε μικρά κομμάτια
250 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
½ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο (προαιρετικά)
2 κ.γ. εσπρέσο, ψιλοαλεσμένο (προαιρετικά)
? κ.γ. αλάτι
κακάο σε σκόνη, για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ελαφρώς 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ (ή ένα στρογγυλό τσέρκι), την καλύπτουμε εσωτερικά με χαρτί ψησίματος και την αφήνουμε στην άκρη. Σε σκεύος μπεν μαρί ζεσταίνουμε τη σοκολάτα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει εντελώς και να γίνει ρευστή. Σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε (επίσης σε χαμηλή φωτιά) την κρέμα γάλακτος μαζί με τον εσπρέσο και το μπαχάρι. Μόλις η κρέμα ζεσταθεί αρκετά (όχι όμως να αρχίσει να βράζει), αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας ανακατεύουμε με πολύ απαλές και αργές κινήσεις. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζουμε στη φόρμα, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες (ή για όλο το βράδυ) μέχρι να σφίξει. Λίγο πριν από το σερβίρισμα, το βγάζουμε από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντάς το σε έναν δίσκο. Το αφήνουμε για 10 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζουμε με κακάο και το κόβουμε σε φέτες.
 
Top Bottom