Ροή

Κεικ Πορτοκαλιου με κομματια Σοκολατας

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
ΥΛΙΚΑ
180γρ.ζάχαρη άχνη
200γρ.φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
190γρ.καλαμποκέλαιο
400γρ.αλεύρι
1κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
100γρ.λευκά αμύγδαλα
τριμμένα σε σκόνη,
200γρ.σοκολάτα τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
φρεσκοτριμμένο κάρδαμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού το καλαμποκέλαιο και την άχνη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι,το μπέικιν,την αμυγδαλόσκονη,το ξύσμα πορτοκαλιού,το κάρδαμο και την τεμαχισμένη σοκολάτα.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και γεμίζουμε με το μείγμα.Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς και άλλα 40 ςτους 160.Δοκιμάζουμε με ενα μαχαίρι και αν βγεί υγρό συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμη.Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
 
Top Bottom