κεϊκ πορτοκαλι
υλικα:
3 αυγά
175 γρ. ζάχαρη
75 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
140 γρ. αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γρ. βούτυρο λιωμμένο
15 γρ. πορτοκαλόνερο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
υλικα για την επικαλυψη:
120 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμός από μισό πορτοκάλι
εκτελεση:
σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμμένο βούτυρο και το πορτοκαλόνερο. αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180?c για 7 λεπτά και, στη συνέχεια, στους 160-170?c για 40 λεπτά περίπου. μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και με ένα πινέλο το γλασάρουμε.
εκτελεση για την επικαλυψη:
σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό πορτοκαλιού.
χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
χρόνος ψησίματος: 47 λεπτά