Υλικά
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, με το ξύσμα του
2 φακελλάκια ενδοκάρυδο, 150 γρ. το καθένα
1 μπέικιν
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μαρμελάδα
Αμύγδαλα ολόκληρα ή φιλέ
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το νερό και το χυμό, μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί. Κατόπιν ρίχνουμε το ενδοκάρυδο, το μπέικιν και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα πηχτό μείγμα (να μην είναι νερουλό). Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί 26 εκ. με σούστα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά και στη συνέχεια βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα, σε όσο πάχος θέλουμε και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μερικά ολόκληρα αμύγδαλα για διακόσμηση ή και καθόλου.
Συμβουλή
Είναι το τέλειο γλυκό για την περίοδο της νηστείας και ιδιαίτερα για τη Μεγάλη Εβδομάδα που ορισμένοι από εμάς νηστεύουν και από λάδι. |