Ροή

Κέικ μπανάνας με γλάσο καφέ

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Κέικ μπανάνας με γλάσο καφέ


76156.jpg


Υλικά (για μια στρογγυλή φόρμα 23x12 εκ.)

180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 μεγάλα αβγά
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες λιωμένες
140 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 0% λιπαρά
2 κ.τ.σ. στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 1 κ.τ.σ. νερό
1κ.τ.γ.αλάτι 100 γρ. φλιτζ. χοντροκοπανισμένα καρύδια
2 κ.τ.γ. κοφτά κανέλα

Για το γλάσο
1/2 φλιτζ. Άχνη
1 κ.τ.σ. νερό
1 κ.τ.γ. στιγμιαίος καφές

Ετοιμασία
Για το γλάσο: Κοσκινίζετε την άχνη. Διαλύετε τον καφέ στο νερό και με ένα πιρούνι ανακατεύετε με τη ζάχαρη. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα μέχρι να έχετε ένα παχύρευστο μείγμα.

1. Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Σταδιακά ρίχνετε τις μπανάνες, τον καφέ, το γιαούρτι και την κανέλα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να γίνει ομοιογενές. Τέλος προσθέτετε και τα καρύδια.
3. Βουτυρώνετε τη φόρμα και την γεμίζετε μέχρι τα 3/4 (όχι ολόκληρη, για να μπορέσει να φουσκώσει το κέικ).
4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
5. Αφήνετε το κέικ λίγο στη φόρμα και μετά το βάζετε πάνω σε σχάρα. Όταν κρυώσει τελείως, περιχύνετε με το γλάσο.

Το διατροφικό σχόλιο
Η μπανάνα είναι εξαιρετική πηγή μαγνησίου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων και η διατροφική του επάρκεια κρίνεται απαραίτητη για τους καρδιοπαθείς, ιδιαίτερα δε τους πιο ηλικιωμένους. Το πολύτιμο αυτό στοιχείο επεμβαίνει σε δεκάδες μεταβολικά μονοπάτια του οργανισμού μας και θεωρείται απαραίτητο για την αντιμετώπιση του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης.
 
Top Bottom