Κέικ με ταχίνι και σοκολάτα
Υλικά
300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
200 γρ. κουβερτούρα
300 γρ ταχίνι
300 γρ φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 μικρό ποτηράκι κονιάκ
300 γρ ζάχαρη άχνη για το μίγμα
επιπλέον ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα κέικ
κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα της φόρμας
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα τσέρκι 26 εκατοστών, το λαδώνουμε και ρίχνουμε μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη και το περίσσευμα το ρίχνουμε.
Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη το κέικ.
Υλικά
300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
200 γρ. κουβερτούρα
300 γρ ταχίνι
300 γρ φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 μικρό ποτηράκι κονιάκ
300 γρ ζάχαρη άχνη για το μίγμα
επιπλέον ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα κέικ
κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα της φόρμας
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα τσέρκι 26 εκατοστών, το λαδώνουμε και ρίχνουμε μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη και το περίσσευμα το ρίχνουμε.
Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη το κέικ.