υλικά για μια φόρμα:
150γρ αλεύρι τύπου «00»
50γρ καλαμποκάλευρο
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
200γρ ζάχαρη άχνη
200γρ βούτυρο
ξύσμα από ένα λεμόνι
2 αβγά ολόκληρα
4 κρόκους αβγών
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
200γρ σταφίδες
λίγη βανίλια
λίγο αλάτι
εκτέλεση:
σε μπολ ανακατεύουμε τα 2 αλεύρια με την μαγιά. χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. ενσωματώνουμε με τα αβγά και τους κρόκους, ένα, ένα και προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα λεμόνι.
σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τις σταφίδες, τα ανακατεμένα αλεύρια με όλη την μαγιά (κοκκινισμένα) και ομογενοποιούμε. ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180?c για 1 ώρα.
ξεφουρνίζουμε αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες. (τις σταφίδες καλό θα είναι να τις έχουμε βρέξει με νερό και να τις έχουμε αλευρώσει για να μην εμποδίσουν το κέικ να φουσκώσει.
150γρ αλεύρι τύπου «00»
50γρ καλαμποκάλευρο
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
200γρ ζάχαρη άχνη
200γρ βούτυρο
ξύσμα από ένα λεμόνι
2 αβγά ολόκληρα
4 κρόκους αβγών
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
200γρ σταφίδες
λίγη βανίλια
λίγο αλάτι
εκτέλεση:
σε μπολ ανακατεύουμε τα 2 αλεύρια με την μαγιά. χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. ενσωματώνουμε με τα αβγά και τους κρόκους, ένα, ένα και προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα λεμόνι.
σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τις σταφίδες, τα ανακατεμένα αλεύρια με όλη την μαγιά (κοκκινισμένα) και ομογενοποιούμε. ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180?c για 1 ώρα.
ξεφουρνίζουμε αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες. (τις σταφίδες καλό θα είναι να τις έχουμε βρέξει με νερό και να τις έχουμε αλευρώσει για να μην εμποδίσουν το κέικ να φουσκώσει.