κέικ με ροκφόρ και αχλάδια
προετοιμασία: 20 λεπτά, ψήσιμο: 60 λεπτά
υλικά (για 12 μερίδες):
380 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ζάχαρη μαύρη
6 αυγά
390 γρ. αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γρ. ροκφόρ τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
100 γρ. γάλα
3 αχλάδια βρασμένα σε κομπόστα
30 γρ. καρύδια
διαδικασία:
ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά. προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και στο τέλος το ροκφόρ τριμμένο στο χέρι. αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. ή σε ένα ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο. από πάνω κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες και πασπαλίζουμε με τα καρύδια. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο c για 50 - 60 λεπτά.