Κέικ με μανταρίνι και γλάσο σοκολάτας (νηστίσιμο)
Υλικά
2 ποτήρια του νερού χυμό μανταρινιού
1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού ξανθές σταφίδες
3-3 ½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1φακελλάκι μπέικιν, που το ανακατεύουμε με το αλεύρι
Υλικά για το γλάσο
2 κουβερτούρες
2 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
Λίγη τρούφα για να πασπαλίσουμε το γλάσο (2-3 κουταλιές σούπας)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό μανταρινιού, το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη σόδα ανακατεύοντας και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν.
Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50-60 λεπτά.
Εκτέλεση γλάσου
Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το σπορέλαιο, τη λιώνουμε και καλύπτουμε το κέικ.
Πασπαλίζουμε με τρούφα (προαιρετικά)
Υλικά
2 ποτήρια του νερού χυμό μανταρινιού
1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού ξανθές σταφίδες
3-3 ½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1φακελλάκι μπέικιν, που το ανακατεύουμε με το αλεύρι
Υλικά για το γλάσο
2 κουβερτούρες
2 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
Λίγη τρούφα για να πασπαλίσουμε το γλάσο (2-3 κουταλιές σούπας)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό μανταρινιού, το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη σόδα ανακατεύοντας και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν.
Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50-60 λεπτά.
Εκτέλεση γλάσου
Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το σπορέλαιο, τη λιώνουμε και καλύπτουμε το κέικ.
Πασπαλίζουμε με τρούφα (προαιρετικά)