Areti
VIP μέλος
ΥΛΙΚΑ
300 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γραμμάρια ρικότα
100 ml γάλα
100 ml λάδι
150 γραμμάρια ζάχαρη
2 συσκευασίες βανίλια
1 πρέζα αλάτι
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3 κρόκους αυγα
1 κουταλιάς της σούπας χυμό λεμονιού
750 γραμμάρια φρούτα εποχής blueberry
50 γραμμάρια νισεστέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C.
Ξεπλύνετε τα φρούτα εποχής και τα τοποθετούμε μετά μέσα σε ένα σουρωτήρι.
Σε μια λεκάνη το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, ρικότα, το γάλα, το λάδι, τα 75 γραμμάρια ζάχαρης, το ένα πακέτο βανίλιας και το αλάτι και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά.
Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας, και το απλώνουμε ομοιόμορφα όλο το ζυμάρι μας και ρίχνουμε από πάνω τα φρούτα εποχής.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα 75 γραμμάρια ζάχαρης , τους κρόκους αυγών, και τον χυμό λεμονιού και το νισεστέ χτυπώντας πάρα πολύ καλά και το περιχύνουμε σε όλο το ζυμάρι μας ομοιόμορφα.
Τώρα είμαστε έτοιμη να το ψήσουμε στον φούρνο μας για 30 λεπτά περίπου πάντα με την επίβλεψή μας.
Μόλις δούμε ότι ψήθηκε το βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, πασπαλίζοντας με λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω.