Areti
VIP μέλος
Υλικά
1 κούπα ηλιέλαιο
1και 1/3 κούπας ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια /η πορτοκάλια
1 κούπα ινδοκάρυδο
3 και 1/2 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κούπα λεμονάδα
1 φακελάκι 20 γραμ μπέκιν πάουντερ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το λάδι με την ζάχαρη με τον αυγοδάρτη να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε το πορτοκάλι συνεχίζοντας το ανακάτεμα ,επίσης προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού το ινδοκάρυδο ,την λεμονάδα και ελάχιστο αλάτι.
Εχουμε κοσκινισμένο το αλεύρι μαζι με το μπέκιν πάουντερ και το προσθέτουμε και αυτό ανακατεύοντας.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα 24 εκατ την αλευρώνουμε στην συνέχεια τινάζοντας το περιττό αλεύρι
Και αδειάζουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς γύρω στην μία ώρα.
Κάνουμε το κολπάκι με το μαχαίρι το μπήγουμε μέσα στο κέικ κι αν βγεί στεγνό το κέικ μας είναι έτοιμο.
Το αφήνουμε να κρυώσει το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
Σημείωση
Μπορούμε και να το σιροπιάσουμε αν μας αρέσει.
Σιρόπι
200 γραμ ζάχαρη
270 νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Βράσιμο όλα μαζί για 10 λεπτά κι είναι έτοιμο .