![φ.jpg φ.jpg](https://www.techne.gr/data/attachments/10/10390-b4c341ff4c11ef4bd02a158bfc574040.jpg)
Υλικά
400 γρ. γλυκοπατάτες
100 γρ. χοντρή ζάχαρη
50 γρ. αμύγδαλα
1 δόση άρωμα βανίλιας
1 κουταλιά σούπας ρούμι
1 φακελάκι μαγιά με άρωμα βανίλιας
3 κουταλιές σούπας αλεύρι αραβοσίτου
50 γρ. βούτυρο
3 αυγά
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Πλύνετε τις πατάτες και βράστε τες με τις φλούδες τους για 40 λεπτά περίπου. Αφήστε τις να στραγγίξουν και ξεφλουδίστε τις. Λειώστε τις σε πουρέ και αφήστε τις να κρυώσουν τελείως.
Βάλτε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και λειώστε το σε χαμηλή φωτιά. Αφήστε το και αυτό να κρυώσει.
Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια, το ρούμι, το κοσκινισμένο αραβοσιτάλευρο και τη μαγιά.
Προσθέστε στο μείγμα τον πουρέ πατάτας, τα τριμμένα αμύγδαλα και το κρύο βούτυρο. Τέλος, ρίξτε ένα ασπράδι που το έχετε χτυπήσει σε μαρέγκα, μαζί με μια πρέζα αλάτι.
Καλύψτε με λαδόκολλα τη βάση μιας στρογγυλής μεταλλικής φόρμας διαμέτρου 20 εκ. Αλείψτε τη λαδόκολλα και τα τοιχώματα της φόρμας με λίγο λιωμένο βούτυρο και ρίξτε μέσα το μείγμα, χτυπώντας τη φόρμα ελαφρά πάνω στο τραπέζι για να ισιώσει η επιφάνεια του μείγματος.
Βάλτε τη φόρμα σε προθεσμασμένο φούρνο και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίστε και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Ξεκολλήστε από τη φόρμα και αφήστε το να κρυώσει καλά. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Πληροφορία
Για να διευκολυνθείτε στην παρασκευή του γλυκού σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμυγδαλόψιχα αντί για τριμμένα αμύγδαλα | ![]() |