Υλικά
5 αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη
200 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γραμμ. κακάο (άγλυκο)
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
2 μέτρια καρότα ψιλοτριμμένα και στραγγισμένα καλά
1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
3 κ.σ. σπορέλαιο
Για την κρέμα σοκολάτας
350 γραμμ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμ. άχνη ζάχαρη
180 γραμμ. σοκολάτα λιωμένη
Τοποθετούμε σε πυρίμαχο μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπενμαρί). Με το μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά έως ότου πυκνώσει και κρεμώσει καλά το μείγμα και κάνει απαλές κορυφές. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Κοσκινίζουμε μέσα στα αυγά το αλεύρι και το κακάο. Με σπάτουλα διπλώνουμε απαλά το μείγμα μέχρι να μη φαίνεται το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα, τα καρότα (τα έχουμε στύψει καλά να φύγουν τα υγρά τους), το σπορέλαιο και τα καρύδια. Διπλώνουμε απαλά το μείγμα με σπάτουλα, να ομογενοποιηθεί. Λαδώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 45΄. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να κρεμώσουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη (όχι ζεστή) σοκολάτα στο μείγμα και με σπάτουλα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Χωρίζουμε το κέικ οριζόντια, γεμίζουμε με το 1/3 της κρέμας σοκολάτας και καλύπτουμε (σαν σάντουιτς) με το άλλο κομμάτι του κέικ. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας γύρω και πάνω στο κέικ.
Last edited: