Υλικά:
- 225 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
- 235 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι + 115 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1κ.γ. baking powder
- 1κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά (κανέλλα, μπαχάρι, τζίντζερ, κόλιαντρο)
- 22 5γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 118 ml ηλιέλαιο
- 4 αυγά
- 110 γρ. σταφίδες μαύρες
- 110 γρ. σταφίδες σουλτανίνες
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα βερίκοκα με τον χυμό σε μια κατσαρόλα να πάρουν μία βράση και τα αφήνουμε για περίπου 3 ώρες.
- Σουρώνουμε και αλέθουμε με 115 ml χυμό πορτοκάλι.
- Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και τα αρωματικά.
- Προσθέτουμε τ? αυγά, το λάδι και τον "πουρέ" βερίκοκο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Ψήνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ στους 200 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά.
(η συνταγή αντλήθηκε από το www.sintagespareas.gr)