Υλικά
1 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. καλαμποκέλαιο
1 + ½ κουτ. σούπας ξίδι
1 + ½ κουτ. σούπας κονιάκ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γλ. σόδα
1 φλ. νερό
Μισο φλ. κακάο
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτελεση
Σε μπωλ βάζουμε ζάχαρη, λάδι, ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Προσοχή, αφρίζει και χύνεται, γι αυτό κάντε το πάνω από το μπωλ με τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το backing pouder και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα μας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη, μικρή φόρμα.
Ψήνουμε στον αέρα στους 150-160ο c για 30Λ. Το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10Λ, έπειτα το ξεφορμάρουμε και το γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα (προερετικά).
Last edited: