Υλικά για 4 άτομα
Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά φτιάχνοντας τον κιμά για τα κεφτεδάκια και τον αφήνουμε στo ψυγείο για 30 περίπου λεπτά. Κατόπιν βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει, πλάθουμε σε στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα και πατάτες τηγανιτές.
- 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1 κ.τ.σ. φρέσκια ρίγανη
- 1/3 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- 4 παξιμάδια Κυθήρων τριμμένα
- 1 αβγό
- αλάτι, πιπέρι
- αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά φτιάχνοντας τον κιμά για τα κεφτεδάκια και τον αφήνουμε στo ψυγείο για 30 περίπου λεπτά. Κατόπιν βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει, πλάθουμε σε στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα και πατάτες τηγανιτές.