Υλικά
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό ζυγούρι ή αρνί κομμένο σε κομμάτια
Κύμινο, μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλο το κρέας να βράσει σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μόνο με νερό για πολλές ώρες (3 έως 4). Στη διάρκεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι. Το βράσιμο συνεχίζεται μέχρι να σωθούν τα υγρά και το κρέας να λιώσει. Βγάζουμε τυχόν κόκκαλα που υπάρχουν και το υπόλοιπο κρέας το αφήνουμε να κρυώσει όπως είναι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό (συντήρηση).
Το τρώμε ως κρύο μεζέ ή τηγανητό μαζί με αυγά ομελέτα.
Συμβουλή
Μια συνταγή που πολλοί δεν έχουν δοκιμάσει και ίσως είναι ευκαιρία να τη δοκιμάσουν διότι είναι μοναδικός μεζές, είναι παραδοσιακή της Μακεδονίας. |