Υλικά
* 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 250 γρ. φέτα
* 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
* Μία πρέζα αλάτι
Ετοιμασία
1. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη προσθέτουμε νερό και ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να γίνει μια ελαστική μάζα.
2. Απλώνουμε τη ζύμη σ' ένα ανοιχτό σκεύος με τετράγωνο σχήμα και φροντίζουμε να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
3. Σκορπίζουμε πάνω τη φέτα τριμμένη και προσθέτουμε λίγο λάδι.
4. Πιάνουμε τις γωνίες της ζύμης και τις διπλώνουμε προς το κέντρο έτσι ώστε να δημιουργηθούν 4 τρίγωνα με την κορυφή τους στο κέντρο της τετράγωνης ζύμης.
5. Ζυμώνουμε ξανά καλά και ξαναπλώνουμε τη ζύμη με τον ίδιο τρόπο (τετράγωνο με ένα δάχτυλο περίπου πάχος) ρίχνουμε πάνω λίγο λάδι, ξανακλείνουμε τις γωνίες και ζυμωνουμε ξανά. (η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει 4 φορές προσθέτοντας κάθε φορά λάδι τόσο ώστε να καλύπτετε όλη η ζύμη κάθε φορά).
6. Τελειώνουμε έχοντας διπλώσει για τελευταία φορά τις γωνίες, πιέζουμε ελαφρά τη ζύμη να απλώσει, τη βάζουμε σ ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και φουρνίζουμε για 30 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της πίτας είναι ότι ενώ δεν έχει φύλλο δημιουργεί την αίσθηση "κρατσανιστού" μιλφειγ αν δε την ψήσετε σε φούρνο με ξύλα είναι μοναδική. Προσοχή στη φέτα πρέπει να είναι άριστης ποιότητας.
* 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 250 γρ. φέτα
* 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
* Μία πρέζα αλάτι
Ετοιμασία
1. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη προσθέτουμε νερό και ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να γίνει μια ελαστική μάζα.
2. Απλώνουμε τη ζύμη σ' ένα ανοιχτό σκεύος με τετράγωνο σχήμα και φροντίζουμε να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
3. Σκορπίζουμε πάνω τη φέτα τριμμένη και προσθέτουμε λίγο λάδι.
4. Πιάνουμε τις γωνίες της ζύμης και τις διπλώνουμε προς το κέντρο έτσι ώστε να δημιουργηθούν 4 τρίγωνα με την κορυφή τους στο κέντρο της τετράγωνης ζύμης.
5. Ζυμώνουμε ξανά καλά και ξαναπλώνουμε τη ζύμη με τον ίδιο τρόπο (τετράγωνο με ένα δάχτυλο περίπου πάχος) ρίχνουμε πάνω λίγο λάδι, ξανακλείνουμε τις γωνίες και ζυμωνουμε ξανά. (η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει 4 φορές προσθέτοντας κάθε φορά λάδι τόσο ώστε να καλύπτετε όλη η ζύμη κάθε φορά).
6. Τελειώνουμε έχοντας διπλώσει για τελευταία φορά τις γωνίες, πιέζουμε ελαφρά τη ζύμη να απλώσει, τη βάζουμε σ ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και φουρνίζουμε για 30 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της πίτας είναι ότι ενώ δεν έχει φύλλο δημιουργεί την αίσθηση "κρατσανιστού" μιλφειγ αν δε την ψήσετε σε φούρνο με ξύλα είναι μοναδική. Προσοχή στη φέτα πρέπει να είναι άριστης ποιότητας.