Areti
VIP μέλος
Καριόκες Νο.03 (νηστίσιμες)
Τα υλικά μας
* 300 gr. φρυγανιά τριμμένη
* 400 gr. καρύδι ψιλοκομμένο
* 200 gr. κουβερτούρα
* 200 gr. βανίλια γλυκό (υποβρύχιο)
* 1 φλυτζάνι ζάχαρη
* 1 φλυτζάνι νερό
* 2 κουταλιές της σούπας κακάο
* 2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
* 3 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
* 1 βανίλια
* 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
* 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
Για την επικάλυψη
* 8 πλάκες κουβερτούρα
Ας δούμε πώς φτιάχνονται
* dsc08220_400Σε μπέν μαρί λιώνουμε τα 200 gr. κουβερτούρα και την βανίλια. Μολις λιώσουν προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει.
* Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και κάνουμε σιρόπι, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το αφήνουμε 10' λεπτά να κρυώσει.
* Προσθέτουμε το ρούμι στο σιρόπι.
* Σε μια λεκάνη μεγάλη βάζουμε την φρυγανιά,το καρύδι την κανέλλα,την βανίλια,το κακάο,το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
* Προσθέτουμε το σιρόπι και το γλάσο σοκολάτας.
* Ζυμώνουμε και χωρίζουμε την ζύμη σε τρία κομμάτια.
* Πλάθουμε 3 ρολλά τα τυλίγουμε σε σελοφάν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
* Την επόμενη λιώνουμε σε μπέν μαρί τις 8 πλάκες κουβερτούρα σε ένα βαθύ σκεύος.
* Κόβουμε σε φέτες περίπου 3 εκατοστά και ακολουθούμε την εξής διαδικασία για την επικάλυψη:
dsc08224_400Καταρχήν τοποθετούμε το σκεύος που λιώσαμε την σοκολάτα σε μία λεκανίστα με ζεστό νερό να καλύπτετε λίγο πάνω από την μέση για να διατηρηθεί η σοκολάτα ρευστή.
* Παίρνουμε ένα πηρούνι ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι και τρυπάμε την φέτα από το ρολό,το βυθίζουμε στην σοκολάτα και αφού το τινάξουμε ελαφρά για να φύγει η περιττή σοκολάτα αραδιάζουμε τις φέτες σε λαδόκολλά.
* Αφήνουμε τις καριόκες 5 - 6 ώρες να στεροποιηθεί η επικάλλυψη.
* Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και διατηρούμε τις καριόκες στο ψυγείο.
Τα υλικά μας
* 300 gr. φρυγανιά τριμμένη
* 400 gr. καρύδι ψιλοκομμένο
* 200 gr. κουβερτούρα
* 200 gr. βανίλια γλυκό (υποβρύχιο)
* 1 φλυτζάνι ζάχαρη
* 1 φλυτζάνι νερό
* 2 κουταλιές της σούπας κακάο
* 2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
* 3 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
* 1 βανίλια
* 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
* 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
Για την επικάλυψη
* 8 πλάκες κουβερτούρα
Ας δούμε πώς φτιάχνονται
* dsc08220_400Σε μπέν μαρί λιώνουμε τα 200 gr. κουβερτούρα και την βανίλια. Μολις λιώσουν προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει.
* Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και κάνουμε σιρόπι, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το αφήνουμε 10' λεπτά να κρυώσει.
* Προσθέτουμε το ρούμι στο σιρόπι.
* Σε μια λεκάνη μεγάλη βάζουμε την φρυγανιά,το καρύδι την κανέλλα,την βανίλια,το κακάο,το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
* Προσθέτουμε το σιρόπι και το γλάσο σοκολάτας.
* Ζυμώνουμε και χωρίζουμε την ζύμη σε τρία κομμάτια.
* Πλάθουμε 3 ρολλά τα τυλίγουμε σε σελοφάν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
* Την επόμενη λιώνουμε σε μπέν μαρί τις 8 πλάκες κουβερτούρα σε ένα βαθύ σκεύος.
* Κόβουμε σε φέτες περίπου 3 εκατοστά και ακολουθούμε την εξής διαδικασία για την επικάλυψη:
dsc08224_400Καταρχήν τοποθετούμε το σκεύος που λιώσαμε την σοκολάτα σε μία λεκανίστα με ζεστό νερό να καλύπτετε λίγο πάνω από την μέση για να διατηρηθεί η σοκολάτα ρευστή.
* Παίρνουμε ένα πηρούνι ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι και τρυπάμε την φέτα από το ρολό,το βυθίζουμε στην σοκολάτα και αφού το τινάξουμε ελαφρά για να φύγει η περιττή σοκολάτα αραδιάζουμε τις φέτες σε λαδόκολλά.
* Αφήνουμε τις καριόκες 5 - 6 ώρες να στεροποιηθεί η επικάλλυψη.
* Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και διατηρούμε τις καριόκες στο ψυγείο.