Areti
VIP μέλος
Καριόκες Νο.02
Υλικά
* 4 κούπες καρύδια χοντροκομμένα
* 300 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
* 1 κ.γ. κανέλα
* 1/2 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
* 300 γραμμ. κουβερτούρα
* 1 1/2 κούπα νερό
* 1 1/2 κούπα ζάχαρη
* 300 γραμμ. κουβερτούρα για την επικάλυψη
* αλουμινόχαρτο για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το γαρίφαλο και την κανέλα. Λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε και αυτή. Βράζουμε για 10 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα μας. Αφού ενωθούν καλά όλα τα υλικά τα χωρίζουμε σε δύο ρολά και τα βάζουμε για αρκετές ώρες στο ψυγείο να σφίξουν. Στη συνέχεια τα βγάζουμε, τα κόβουμε σε φέτες και τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα ένα ένα. Μόλις κρυώσουν τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο
Υλικά
* 4 κούπες καρύδια χοντροκομμένα
* 300 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
* 1 κ.γ. κανέλα
* 1/2 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
* 300 γραμμ. κουβερτούρα
* 1 1/2 κούπα νερό
* 1 1/2 κούπα ζάχαρη
* 300 γραμμ. κουβερτούρα για την επικάλυψη
* αλουμινόχαρτο για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το γαρίφαλο και την κανέλα. Λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε και αυτή. Βράζουμε για 10 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα μας. Αφού ενωθούν καλά όλα τα υλικά τα χωρίζουμε σε δύο ρολά και τα βάζουμε για αρκετές ώρες στο ψυγείο να σφίξουν. Στη συνέχεια τα βγάζουμε, τα κόβουμε σε φέτες και τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα ένα ένα. Μόλις κρυώσουν τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο