Areti
VIP μέλος
Καριόκες Νο.01
Υλικά:
* 2/3 βιτάμ λιωμένο
* 2 πακέτα μπισκότα Μιράντα (από τα μεγάλα, με τις δύο στρώσεις μπισκότα πάνω-κάτω)
* 1 γάλα ζαχαρούχο
* 5 κουταλιές της σούπας κακάο
* 3 βανίλιες
* 3 σφηνάκια λικέρ (αυτή τη φορά έβαλα Grand Marnier)
* 250-300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για την επικάλυψη: περίπου 400-500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι ναγίνουν σκόνη. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ταζυμώνουμε μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Σε περίπτωση που βγει σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα φρέσκο. Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και τα πλάθουμε σε μπαστούνια. Τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες να σφίξουν (συνήθως, τα αφήνω ένα βράδυ ή και μια ολόκληρη μέρα).
Την επόμενη ημέρα, λοιπόν, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί, ξετυλίγουμε τα μπαστούνια, κόβουμε φέτες λεπτές με κοφτερό μαχαίρι και με μια οδοντογλυφίδα ή με το χέρι τις κάνουμε μπλουμ με γρήγορες κινήσεις στην κουβερτούρα. Τις τοποθετούμε μία μία σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, και αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο (στην προκειμένη περίπτωση, απλώς άνοιξα την πόρτα της κουζίνας και τοποθέτησα δίπλα τη λαμαρίνα? με το κρύο που έκανε αργά το βράδυ, πάγωσαν σε μερικά λεπτά!)Κόβουμε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη σε μικρά κομμάτια και τις τυλίγουμε.
Υλικά:
* 2/3 βιτάμ λιωμένο
* 2 πακέτα μπισκότα Μιράντα (από τα μεγάλα, με τις δύο στρώσεις μπισκότα πάνω-κάτω)
* 1 γάλα ζαχαρούχο
* 5 κουταλιές της σούπας κακάο
* 3 βανίλιες
* 3 σφηνάκια λικέρ (αυτή τη φορά έβαλα Grand Marnier)
* 250-300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για την επικάλυψη: περίπου 400-500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι ναγίνουν σκόνη. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ταζυμώνουμε μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Σε περίπτωση που βγει σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα φρέσκο. Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και τα πλάθουμε σε μπαστούνια. Τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες να σφίξουν (συνήθως, τα αφήνω ένα βράδυ ή και μια ολόκληρη μέρα).
Την επόμενη ημέρα, λοιπόν, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί, ξετυλίγουμε τα μπαστούνια, κόβουμε φέτες λεπτές με κοφτερό μαχαίρι και με μια οδοντογλυφίδα ή με το χέρι τις κάνουμε μπλουμ με γρήγορες κινήσεις στην κουβερτούρα. Τις τοποθετούμε μία μία σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, και αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο (στην προκειμένη περίπτωση, απλώς άνοιξα την πόρτα της κουζίνας και τοποθέτησα δίπλα τη λαμαρίνα? με το κρύο που έκανε αργά το βράδυ, πάγωσαν σε μερικά λεπτά!)Κόβουμε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη σε μικρά κομμάτια και τις τυλίγουμε.