Υλικά
250 γραμμ. κάππαρη ψιλή (κουμπάκια, κορυφές και καππαρόφυλλα)
2 κ.σ. γεμάτες αλάτι
2 φλ. τσαγιού λευκό ξίδι
Μαζεύουμε τα κουμπάκια της κάππαρης, τις τρυφερές κορυφές και τα καππαρόφυλλα. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Βάζουμε την κάππαρη σε μπολ και πασπαλίζουμε με το αλάτι. Από πάνω τοποθετούμε ένα πιάτο και κάποιο βάρος. Συνήθως βάζω ένα μεγάλο βότσαλο, για να βγάλει η κάππαρη τα υγρά της.
Μετά από 3-4 ημέρες (τη δοκιμάζουμε για να δούμε αν είναι «ψημένη»), η κάππαρη έχει πια αποκτήσει τη δική της άλμη (τα ζουμιά της μαζί με το αλάτι).
Βάζουμε την κάπαρη σε βάζο με λίγη από την άλμη της και συμπληρώνουμε μέχρι πάνω με λευκό ξίδι. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε για μήνες εκτός ψυγείου.
Πληροφορία
Η κάππαρη είναι το λουλούδι του Αιγαίου. Φυτρώνει παντού, ακόμη και ανάμεσα σε σκάλες και βράχια. Τη μαζεύουμε από τα μέσα Μαΐου και, αν είμαστε τυχεροί, μέχρι και τον Αύγουστο. |
Last edited: