Υλικά
* 600 γρ. καλαμποκάλευρο
* 1 λίτρο νερό
* 30 ελιές καλαμών μεγάλες κομμένες
* 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
* Για τη σάλτσα:
o 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
o 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
o 500 γρ. ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες ή κονκασέ
o 250 γρ. λουκάνικα με πράσο κομμένα σε ροδέλες
o Αλάτι
o Πιπέρι
Ετοιμασία
1. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το αλεύρι, λίγο αλάτι, το λάδι και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας επί 15? περίπου μέχρι να γίνει ένα πυκνό μίγμα και το αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
2. Προσθέτουμε μέσα τις ελιές και ψήνουμε στο φούρνο για 30?.
3. Συγχρόνως ζεσταίνουμε σε τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, βράζουμε για 10-15 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα και την απλώνουμε πάνω στο μίγμα του ταψιού.
5. Σκεπάζουμε με τα λουκάνικα όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 250° C βαθμούς για 40? περίπου.
6. Αφήνουμε την πίτα μας να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια.
Σύγχρονη συνταγή που έχει σκοπό να παρουσιάσει ένα παραδοσιακό πιάτο -την καλαμποκόπιτα- με νέο πιο σύγχρονο πρόσωπο.
* 600 γρ. καλαμποκάλευρο
* 1 λίτρο νερό
* 30 ελιές καλαμών μεγάλες κομμένες
* 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
* Για τη σάλτσα:
o 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
o 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
o 500 γρ. ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες ή κονκασέ
o 250 γρ. λουκάνικα με πράσο κομμένα σε ροδέλες
o Αλάτι
o Πιπέρι
Ετοιμασία
1. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το αλεύρι, λίγο αλάτι, το λάδι και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας επί 15? περίπου μέχρι να γίνει ένα πυκνό μίγμα και το αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
2. Προσθέτουμε μέσα τις ελιές και ψήνουμε στο φούρνο για 30?.
3. Συγχρόνως ζεσταίνουμε σε τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, βράζουμε για 10-15 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα και την απλώνουμε πάνω στο μίγμα του ταψιού.
5. Σκεπάζουμε με τα λουκάνικα όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 250° C βαθμούς για 40? περίπου.
6. Αφήνουμε την πίτα μας να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια.
Σύγχρονη συνταγή που έχει σκοπό να παρουσιάσει ένα παραδοσιακό πιάτο -την καλαμποκόπιτα- με νέο πιο σύγχρονο πρόσωπο.