Areti
VIP μέλος
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
ΥΛΙΚΑ
# 250 γρ. Καλαμαράκια μεγάλα
# 70 γρ. Φέτα
# 40 γρ. Πιπεριές κόκκινες
# 40 γρ. Πιπεριές πράσινες
# 40 γρ. Ντομάτες
# 40 γρ. Κρεμμύδια ξερά
# 30 γρ. Χυμό λεμονιού
# 40 γρ. Ελαιόλαδο
# Αλάτι, Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα καλαμάρια και αδειάζουμε τα εντόσθια και την άμμο τους. Τα τρίβουμε με το 1/3 του χυμού του λεμονιού. Γεμίζουμε το κάθε καλαμάρι με τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές, το κρεμμύδι την ντομάτα και τη φέτα.
Τα δένουμε στην άκρη (χρησιμοποιούμε μια οδοντογλυφίδα, για να μην αδειάσουν). Τα ψήνουμε στην σχάρα σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε την σάλτσα με το ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού. Όταν ψηθούν τα καλαμάρια, σερβίρουμε ρίχνοντας το λαδολέμονο κρύο.
ΥΛΙΚΑ
# 250 γρ. Καλαμαράκια μεγάλα
# 70 γρ. Φέτα
# 40 γρ. Πιπεριές κόκκινες
# 40 γρ. Πιπεριές πράσινες
# 40 γρ. Ντομάτες
# 40 γρ. Κρεμμύδια ξερά
# 30 γρ. Χυμό λεμονιού
# 40 γρ. Ελαιόλαδο
# Αλάτι, Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα καλαμάρια και αδειάζουμε τα εντόσθια και την άμμο τους. Τα τρίβουμε με το 1/3 του χυμού του λεμονιού. Γεμίζουμε το κάθε καλαμάρι με τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές, το κρεμμύδι την ντομάτα και τη φέτα.
Τα δένουμε στην άκρη (χρησιμοποιούμε μια οδοντογλυφίδα, για να μην αδειάσουν). Τα ψήνουμε στην σχάρα σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε την σάλτσα με το ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού. Όταν ψηθούν τα καλαμάρια, σερβίρουμε ρίχνοντας το λαδολέμονο κρύο.