RC_Andreas
Administrator
Η Schneider Electric ανακοίνωσε την έναρξη μακροχρόνιας συνεργασίας με το Research Alliance Consortium των πανεπιστημίων HKUST του Χονγκ Κονγκ και του MIT.
Στόχος της συνεργασίας είναι η υποστήριξη της έρευνας σε θέματα τεχνολογιών IoT και πιο συγκεκριμένα, στις εφαρμογές του ΙοΤ στα έξυπνα κτίρια και τις μεταφορές. Η διεθνής αυτή έρευνα, με το HKUST στο Χονγκ Κονγκ και το MIT στη Βοστώνη, στοχεύει στην αντιμετώπιση σύνθετων προβλημάτων σε τομείς όπως τα κυκλωμάτα και συσκευές, η επεξεργασία σημάτων, η επικοινωνία και ο έλεγχος καθώς και η προηγμένη ανάλυση δεδομένων, με σκοπό την αξιοποίηση των IoT τεχνολογιών για καλύτερες κτιριακές υποδομές και βελτίωση των μεταφορών.
Μέσα από αυτή τη συνεργασία και στήριξη των ερευνητικών προσπαθειών, η εταιρεία έρχεται να υπογραμμίσει τη σταθερή δέσμευσή της για τεχνολογική πρόοδο και παράλληλα να αποκτήσει τη δυνατότητα για αξιοποίηση ορισμένων από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στον τομέα του IoT.
Εκτός από τη Schneider Electric, στο Research Alliance Consortium των πανεπιστημίων HKUST και MIT συμμετέχουν οι Intel, Texas Instruments και άλλες εταιρείες.
Οι τεχνολογίες IoT αποτελούν θεμέλιο για πολλούς από τους κλάδους που έχει στοχεύσει η Schneider Electric, όπως η διαχείριση υδάτων, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, η εξόρυξη, οι υπηρεσίες υγείας, ο κλάδος τροφίμων και ποτών, τα data centers αλλά και οι «έξυπνες» πόλεις και της δίνουν τη δυνατότητα να βοηθήσει τους πελάτες της στους κλάδους αυτούς να γίνουν πιο αποδοτικοί και βιώσιμοι.
Μέσα από συνεργασίες όπως αυτή με το Research Alliance Consortium των πανεπιστημίων HKUST και MIT, η Schneider Electric επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών και υπηρεσιών οι οποίες θα οδηγήσουν σε πιο έξυπνα, ενεργειακά αποδοτικά και διασυνδεδεμένα συστήματα, με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.
Εκτός από τη συνεργασία της με το Research Alliance Consortium των HKUST-MIT, η Schneider Electric παρουσίασε και το Life is On, τη νέα παγκόσμια στρατηγική της, βασικό μοχλό της οποίας αποτελεί η ενσωμάτωση «Λειτουργικής Ευφυΐας» στο IoT.