RC_Andreas
Administrator
Η απόφαση της Intel να καθυστερήσει την εμφάνιση των chip με αρχιτεκτονική 10 nm, θεωρείται ότι είναι μια κίνηση που αλλάζει τον νόμο του Moore.
H Intel ανακοίνωσε ότι η εξέλιξη των chip με αρχιτεκτονική 10 nm θα πάρει περισσότερο χρόνο από όσο αναμενόταν, με αποτέλεσμα να είναι έτοιμοι οι πρώτοι μικροεπεξεργαστές στο δεύτερο μισό του 2017. Το chip με την αρχιτεκτονική αυτή εκτιμάται ότι αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου σε σχέση με τα chips των 14 nm.
Ο νόμος του Moore είχε διατυπωθεί το 1965, τονίζοντας ότι ο αριθμός των transistors που περιέχει ένας μικροεπεξεργαστής θα διπλασιάζεται κάθε χρόνο, ενώ το 1975 είχε σημειωθεί μία βελτίωση του νόμου αυτού που έλεγε ότι ο αριθμός των transistors ενός μικροεπεξεργαστή θα διπλασιάζεται κάθε δύο έτη.
Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τις κινήσεις της Intel, το χρονικό διάστημα που πέρασε από τα 22 nm μέχρι να φτάσουμε στα 14 nm ήταν 2,5 χρόνια, ενώ εκτιμάται ότι η ανακοίνωση για παρουσίαση των chips των 10 nm το 2017 φαίνεται πως είναι μια ασφαλής επιλογή για την Intel.
Όπως και αν έχει, η εξέλιξη στους επεξεργαστές παραμένει και δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε την αρχιτεκτονική να πέφτει έως και τα 7 nm. Ούτως ή άλλως και με τα 10 nm ο ψηφιακός μας κόσμος θα είναι θαυμαστός.