Υλικά
1 φλ. τσαγιού νερό
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μέντας ή δυόσμου
1/4 φλιτζ. τσαγιού ξύσμα lime (μοσχολέμονο)
1 φλ. τσαγιού φρέσκος χυμός lime
1½ φλ. τσαγιού ανθρακούχο νερό με γεύση λεμόνι ή αναψυκτικό με γεύση λεμόνι
6 φράουλες πολτοποιημένες
2 κ.σ. λευκό ρούμι
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη μέντα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση σιγοβράζουμε για 5΄. Σουρώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μπολ ρίχνουμε το κρύο σιρόπι, το ξύσμα και το χυμό μοσχολέμονου, το ανθρακούχο νερό, τις φράουλες και το ρούμι και το ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε σε σκεύος στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να σφίγγει (μερικές ώρες), όπως τα παγωτά. Το ξύνουμε με πιρούνι να αφρατέψει και το χτυπάμε για 2΄-3΄ με μίξερ χειρός. Το ξαναπαγώνουμε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε τη γρανίτα όπως τα παγωτά.