Areti
VIP μέλος
Γρανίτα καρπούζι
600 γρ. καρπούζι (καθαρό βάρος χωρίς φλούδα και κουκούτσια )
100 γρ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. νερό
50 γρ. βότκα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα κάνουμε ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τη σάρκα από το καρπούζι με το κρύο σιρόπι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και τη βότκα. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο και το παγώνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη .Μετά το βγάζουμε και το σπάμε με ένα πιρούνι ή το το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και το σερβίρουμε όποτε θέλουμε