Areti
VIP μέλος
Υλικά
250 γρ. ζάχαρη
600 γρ. νερό
300 γρ. χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη με το νερό σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Αυξάνετε τη θερμοκρασία και βράζετε για 5'. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη. Σε 30' βγάζετε τη γρανίτα και την ανακατεύετε για 10'. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 3 φορές.
Μόλις πήξει, την μοιράζετε σε 4 ψηλά ποτήρια και τη σερβίρετε με καλαμάκι ή κουτάλι. Αν είναι πολύ παγωμένη, τη βάζετε στο ψυγείο να μαλακώσει τόσο που να μπορείτε να την τρυπήσετε με ένα πιρούνι.