Ροή

Γλυκο του κουταλιου Πορτοκαλι

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
54
Location
Rhodos,Larissa
Γλυκο του κουταλιου Πορτοκαλι


ΥΛΙΚΑ

700 γρ. πορτοκάλια κατά προτίμηση χωρίς κουκούτσια
700 γρ. ζάχαρη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και βράζουμε τα πορτοκάλια σε αρκετό νερό για 60 λεπτά τουλάχιστον έως ότου μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Αφαιρούμε τα κουκούτσια εάν υπάρχουν, κρατάμε το χυμό, ζυγίζουμε τα πορτοκάλια μαζί με το χυμό και προσθέτουμε το ίδιο βάρος σε ζάχαρη. Ανακατεύουμε και βράζουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σε μέτρια για 20-30 λεπτά περίπου έως ότου δέσει το γλυκό. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα*.




*ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΒΑΖΩΝ
Πλένουμε καλά τα βάζα με καυτό νερό. Τα τοποθετούμε ανάποδα σε μια πετσέτα και τα βάζουμε στο φούρνο (μαζί με την πετσέτα) στους 100 βαθμούς, για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο ζεστά και τα γεμίζουμε επί τόπου με τη μαρμελάδα ή το γλυκό του κουταλιού, μέχρι πάνω. Τα κλείνουμε καλά. Το γλυκό πρέπει να είναι καυτό και τα βάζα ζεστά.
 
Top Bottom