Areti
VIP μέλος
Υλικά:
1 κιλό καρότα
1 κιλό ζάχαρη
μισό ποτήρι γλυκόζη
2-3 κουταλιές χυμό λεμόνι
2 βανίλιες
1 ποτήρι κανονικό νερό
Εκτέλεση:
Τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό ή αν θέλουμε, το ζουμί από τα καρότα και τα βράζουμε για 5 λεπτά να μαραθεί λίγο το καρότο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και την γλυκόζη και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό του λεμονιού.