Areti
VIP μέλος
Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και δημητριακά
ΥΛΙΚΑ
για 30 μπισκότα περίπου
80 γρ. μαλακό βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ μπεικιν πάουντερ
150 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
Διαδικασία
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό. Ενώνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπεικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι και το ρίχνουμε στο μίγμα . συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στο τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι.
Υγραίνουμε ελαφρά τα χέρια μας και πλάθουμε μικρές ποσότητες από το μίγμα σε ότι σχήμα θέλουμε . τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας . αφήνουμε αρκετό χώρο μεταξύ τους γιατί αν ψηθούν θα απλώσουν. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς . τα βγάζουμε από το φούρνο αλλά τα αφήνουμε στο ταψί μέχρι να κρυώσουν και να σκληρύνουν.
ΥΛΙΚΑ
για 30 μπισκότα περίπου
80 γρ. μαλακό βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ μπεικιν πάουντερ
150 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
Διαδικασία
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό. Ενώνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπεικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι και το ρίχνουμε στο μίγμα . συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στο τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι.
Υγραίνουμε ελαφρά τα χέρια μας και πλάθουμε μικρές ποσότητες από το μίγμα σε ότι σχήμα θέλουμε . τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας . αφήνουμε αρκετό χώρο μεταξύ τους γιατί αν ψηθούν θα απλώσουν. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς . τα βγάζουμε από το φούρνο αλλά τα αφήνουμε στο ταψί μέχρι να κρυώσουν και να σκληρύνουν.