Συστατικά
Οδηγίες
- Μπισκότα μιράντα μεγάλη συσκευασία
- 1 σακουλάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια(όχι στιγμής)
- 650 ml γάλα φρέσκο
- 5-6 κ.σ.ζάχαρη
- 2,5 φλ/νια χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
- 4 κ.σ.κορν-φλάουρ
- 2-3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού κοφτή
Οδηγίες
- Φτιάχνω πρώτα την κρέμα βανίλιας όπως λέει το σακουλάκι, διαλύοντας τη ζάχαρη με τα ? της ποσότητας του γάλακτος.
- Και μόλις ζεσταθεί το μείγμα καλά, προσθέτω και το άνθος αραβοσίτου βανίλια που έχω διαλύσει στο υπόλοιπο γάλα.
- Ανακατεύω συνεχώς και μόλις πήξει, το κατεβάζω από τη φωτιά.
- Στρώνω σε μικρό πυρέξ τα μισά μπισκότα (μία στρώση)και πάνω ρίχνω τη ζεστή κρέμα βανίλιας και το αφήνω μέχρι να φτιάξω την κρέμα πορτοκαλιού.
- Βάζω τα 2 φλ/νια χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη να ζεσταθούν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Διαλύω το κορν φλάουρ στην υπόλοιπη πορτοκαλάδα και το ρίχνω και αυτό στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Στο τέλος ρίχνω και το ξύσμα και κατεβάζω από τη φωτιά.
- Βάζω πάνω από την κρέμα βανίλια τα υπόλοιπα μπισκότα και πάνω τους την ζεστή κρέμα πορτοκαλιού.
- Βάζω το πυρέξ στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Καλή επιτυχία!