Ροή

Γλυκό πορτοκάλι

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Συστατικά



  • Μπισκότα μιράντα μεγάλη συσκευασία
Για την κρέμα βανίλιας

  • 1 σακουλάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια(όχι στιγμής)
  • 650 ml γάλα φρέσκο
  • 5-6 κ.σ.ζάχαρη
Για την κρέμα πορτοκαλιού

  • 2,5 φλ/νια χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 4 κ.σ.κορν-φλάουρ
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού κοφτή


Οδηγίες

  1. Φτιάχνω πρώτα την κρέμα βανίλιας όπως λέει το σακουλάκι, διαλύοντας τη ζάχαρη με τα ? της ποσότητας του γάλακτος.
  2. Και μόλις ζεσταθεί το μείγμα καλά, προσθέτω και το άνθος αραβοσίτου βανίλια που έχω διαλύσει στο υπόλοιπο γάλα.
  3. Ανακατεύω συνεχώς και μόλις πήξει, το κατεβάζω από τη φωτιά.
  4. Στρώνω σε μικρό πυρέξ τα μισά μπισκότα (μία στρώση)και πάνω ρίχνω τη ζεστή κρέμα βανίλιας και το αφήνω μέχρι να φτιάξω την κρέμα πορτοκαλιού.
  5. Βάζω τα 2 φλ/νια χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη να ζεσταθούν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  6. Διαλύω το κορν φλάουρ στην υπόλοιπη πορτοκαλάδα και το ρίχνω και αυτό στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
  7. Στο τέλος ρίχνω και το ξύσμα και κατεβάζω από τη φωτιά.
  8. Βάζω πάνω από την κρέμα βανίλια τα υπόλοιπα μπισκότα και πάνω τους την ζεστή κρέμα πορτοκαλιού.
  9. Βάζω το πυρέξ στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  10. Καλή επιτυχία!
 
Top Bottom