ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Υλικά
? 1/2 κούπα ζάχαρη
? 2 κουταλιές ζάχαρη
? 3 αυγά (χωρισμένα)
? 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
? 2 κουταλιές ζελατίνη σκόνη
? 1/2 κούπα τριμμένα μπισκότα (πτι-μπερ)
? 1 κουταλάκι αλάτι
? 1/2 κουταλάκι κανέλα
? 1/4 κούπας καθαρό* λιωμένο βούτυρο
? 800 γρ. ανθότυρο
? 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
? 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
? 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
? 1 κούπα σαντιγύ
? 1 κιλό φράουλες
Εκτέλεση
Ρίχνουμε 1/2 κούπα ζάχαρη μέσα στα 3 κροκάδια αυγού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού, αδειάζουμε το μίγμα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε 2 κουταλιές ζελατίνη, την αφήνουμε να φουσκώσει και την προσθέτουμε στο μπεν μαρί με το μίγμα των αυγών. Ανακατεύουμε 1/2 κούπα τριμμένα μπισκότα με 2 κουταλιές ζάχαρη και 1/2 κουταλάκι κανέλα και ρίχνουμε μέσα 1/4 καθαρό λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα και καλύπτουμε τον πάτο. Αν θέλουμε το ψήνουμε για 7'-8' στους 180 βαθμούς Κελσίου ή το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα απαλή. Χτυπάμε 800 γρ. ανθότυρο στο μίξερ να αφρατέψει και ρίχνουμε μέσα 1 κουταλάκι αλάτι και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού και 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε την κρέμα που φτιάξαμε στο μπεν μαρί, μέσα στο μίγμα τυριού και προσθέτουμε 1 κούπα σαντιγύ και τη μαρέγκα. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στη βάση, το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και το γαρνίρουμε με φράουλες ή σάλτσα φράουλας και αμύγδαλα.
΄Οταν λέμε καθαρό βούτυρο, εννοούμε το βούτυρο που το έχουμε βράσει, το έχουμε αφήσει να κρυώσει και έχουμε αφαιρέσει το λίπος που αφήνει επάνω.